Over Mellony

Deze website over Mellony geeft een weerslag van de veelzijdigheid van Mellony van Hemert. Mellony van Hemert (38) is geboren in de mooie oude stad Dordrecht. De sfeer van de oude binnenstad, de oude haven en de markt aan het Statenplein raakt Mellony. Vanaf haar kleutertijd ging ze op vrijdag altijd met haar vader naar de markt boodschappen halen. Wekelijks ritueel was de bokkenpoot die ze dan kreeg. Bij de kaasboer kreeg ze altijd een stukje oude kaas en voor haar opa haalde Mellony sigaren bij de kraam. Nog steeds is dat voor Mellony de lekkerste kaas van Nederland. Dordrecht is op vele gebieden een voorloper. Bijvoorbeeld in de jaren 50 van de 20e eeuw werd de snack de Frikandel in Dordrecht uitgevonden door slagersknecht Gerrit de Vries, hij komt in 1984 ook met de Mexicano. Mellony houdt niet alleen van een frikadelletje maar vooral is friet een favoriet gerecht. Wekelijks at ze bij haar lieve oma Cato zelfgebakken friet.
Dordrecht is ook voorloper op het gebied van voetbal. In de jaren 50 van de 20e eeuw is Dordrecht al een echt voetbalbolwerk met drie clubs in het betaald voetbal, SC Emma (tot 58), EBOH (tot 62) en D.F.C. (tot 72). Mellony houdt van voetbal. Er zijn 2 grote liefdes voor Mellony ten aanzien van voetbal, dat is haar grote liefde voor Feyenoord en voor FC Dordrecht. Mellony haar oma Tiny hield al van Feyenoord toen Mellony nog níet geboren was. Ze vertelde altijd spannende verhalen tegen over haar kinderen over Feyenoord, waarbij ze hoog opgaf over de mentaliteit van de voetballers. Toen Mellony naar de middelbare school ging, groeide haar liefde voor Feyenoord. Op zondag keek ze wekelijks naar de wedstrijden van Feyenoord. Haar enthousiasme voor voetbal ontstond al op de basisschool toen Oranje een belangrijk EK (1988) speelde. Oranje versloeg de Sovjet Unie met 2-0. In de halve finale won Oranje met 2-1 van West- Duitsland. De liefde voor de sfeer rondom het voetbal en Oranje is nooit meer overgegaan. Diverse wedstrijden heeft Mellony samen met vrienden bezocht. Ook dit WK wordt samen voetbal gekeken. De uitbundigheid en de saamhorigheid is waar Mellony van houdt. FC Dordrecht is inmiddels ook met mooi aanvallend voetbal gepromoveerd naar de eredivisie.
Sport is een belangrijk onderdeel van Mellony haar leven. Mellony houdt van fitness, ze doet dit 3 tot 4 keer in de week en wandelt graag langs het strand en in mooie duingebieden bij Ymuiden en in de bergen in Zwitserland. Naast het wandelen houdt Mellony ook van skaten en racefietsen. Sporten maakt geeft inspiratie en maakt haar hoofd leeg. In Dordrecht zijn vele films opgenomen . Zelfs Jackie Chan kwam voor opnames naar Dordt voor zijn film Who Am I (99). Mellony is gek op films en series. Thrillers en actiefilms hebben haar voorkeur. Bijvoorbeeld, Shawshank Redemption, Safe House, Taken, Law Abiding Citizen, the Keeper of Last Causes, American History X zijn favoriet. Net als de series: the Killing en Squarda Antimafia.

Mellony is psychotherapeut BIG & GZ psycholoog, zij doet dit vol overgave . Mellony ervaart betrokkenheid bij haar cliënten en staat bekend om haar directheid en congruentie. Met name de behandeling van PTSS bij meervoudig getraumatiseerden vindt Mellony uitdagend. Uitdagend omdat er veel discussie is over deze doelgroep. Kunnen deze cliënten behandeld worden middels EMDR of Imaginaire Exposure of moet worden volstaan met stabiliseren en symptoom reductie? Omdat Mellony niet gelooft in het onmogelijke en recht wil doen aan overlevers van soms extreem geweld, zet zij zich volledig in voor adequate behandeling van deze cliënten . Samen met Paula de Jong start zij in september 2014 met een omvangrijk promotieonderzoek naar de behandeling van PTSS bij meervoudig trauma.

Reizen

Mellony van Hemert is dol op reizen. New York, Thailand, Las Vegas, Zuid Afrika, Italie, Mexico zijn favorieten landen en plaatsen van Mellony. Mellony is dol op het ontdekken van nieuwe landen en andere culturen.

CV van Mellony van Hemert

https://nl.linkedin.com/in/mellonyvanhemert

Drs. Mellony van Hemert is lid van:

Het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP)
Lidmaatschapsnummer: 218026

Volledig lid van de Nederlandse Vereniging voor Relatie en Gezinstherapeuten (NVRG)
Lidmaatschapsnummer: NVRG-12887

De Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie (Volledig lid) (VGCT®)
Geregistreerd als VGCT (R) en Supervisor|Leertherapeut
Lidmaatschapsnummer: 009185

Vereniging EMDR Nederland (VEN)
Geregistreerd als EMDR Europe Practioner

Het register Schematherapie
Geregistreerd als junior Schematherapeut

Nederlandstalige Vereniging voor Psychotrauma (NtVP)
Lidmaatschapsnummer: 1001745

Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP)
Lidmaatschapsnummer: 4383708

De Landelijke Vereniging voor Vrijgevestigde Psychotherapeuten (LVVP)
Lidmaatschapsnummer: 4448

De federatie van Gezondheidszorgpsychologen en Psychotherapeuten (FGZPT)
Lidmaatschapsnummer: 211359