Hypocrisie in GGZ land

Mijn lieve vriendin neemt op 7 juni gelukkig afscheid van PSY-Q Den Haag. Wat ik al langer weet en heb ervaren is wat een hypocrisie er heerst binnen GGZ land. Therapeuten die niet eerlijk zijn tegenover cliënten, medewerkers die uitgescholden worden door het bestuur. Het is onbegrijpelijk. Zo werd mijn vriendin uitgescholden voor debiel en dat was een hele normale uitspraak aldus dr. Marc Blom, psychiater en bestuurder van Psy-Q. Onbegrijpelijk dat een psychiater en bestuurder iemand die 26 jaar lang in dienst is schoffeert en ermee weg komt. Duidelijk wordt wel dat een psychiater en bestuurder die een medewerker debiel noemt zelf natuurlijk fors gestoord is. Zou er bij dr. Blom sprake zijn van een impulsstoornis? Of is het gewoon een passief-agressieve man? Van afstand mogen we deze uitspraken natuurlijk nooit doen, maar we mogen er natuurlijk wel over brainstormen. Ik heb geleerd dat wanneer ik tot iemand wil doordringen het woord debiel acceptabel is. Dat brengt dat ik gewoon mag zeggen, dr. Marc Blom, je bent een DEBIEL dat je je trouwe medewerker zo hebt behandeld, maar weet je Marc, want we mogen elkaar nu wel tutoyeren,  we hebben een bedrijf waarin we elkaar niet uitschelden en de cliënten met respect behandelen. Vaak is het gebruikelijk om dan te zeggen: “het ga je goed Marc”. Ik zou willen zeggen, debiel, houd je toko goed bij elkaar want met jouw impulsen lijkt mij dat een enorme uitdaging. Goodluck 😛