De belangrijke wedstrijd Nederland – Australië

Nederland – Australië, het was een zeer belangrijke wedstrijd om na overwinning de 8ste finale te kunnen gaan halen. Met vrienden zou ik deze wedstrijd kijken. 18:00 uur zou de wedstrijd beginnen. Ik moest werken tot 18:00 uur waardoor de spanning voor de wedstrijd nog niet heel erg voelbaar zou zijn. Ik ben zoals ik mezelf beleef een fanatieke Oranje supporter. Ik zit voor de televisie in het Oranje de leeuwen aan te moedigen, mee te schreeuwen, mee te juichen en mee te springen. Nu was het ook weer ontzettend spannend. De eerste helft, ik moet eerlijk zijn, het was fors slecht voetbal. Het leek alsof de bezieling weg was. Men knokte er niet zo voor zoals men zou moeten was mijn overtuiging en daarnaast vond ik ook dat de tactiek, niet slim was tegen zo’n stugge tegenstander. Wat weet ik nu van tactiek? Qua spelsystemen heb ik daar natuurlijk helemaal geen verstand van, maar wat ik wel weet is dat een minder sterke tegenstander met een aanvallend systeem bespeeld moet worden. Aanvallen en het spel maken omdat counteren geen zin heeft bij een stugge tegenstander. De 1-0 door Robben wat een prachtige aanval en wat een prachtig doelpunt. Heel beheerst. Het gejuich en gespring duurde maar heel even, want daar kwam de prachtige 1-1. Super mooi doelpunt van Cahill. Magistraal doelpunt. Daarna de penalty, ik vond het geen penalty al kwam de bal natuurlijk wel tegen de arm van Janmaat aan. Ik vond het zwaar bestraft maar wellicht denken anderen daar anders over. Het was dom om je arm daar te houden, maar aan de andere kant waar moet je je armen dan houden? De 2-2 ingeleid door held Depay, ik vond het genieten. Wat een lef heeft die jongen. Depay zorgde voor de 2-2 die van Persie natuurlijk schitterend afrondde. En dan de 3-2 ik vond het heerlijk, Depay de held van Oranje. Lef werd beloond. Complimenten aan deze jonge jongen. De wedstrijd, het eindsignaal, ik had er nog klamme handen van. Wat een opluchting. Nederland naar de 8ste finale. Ik was zo blij. Het was verdiend, het knokken en wat geluk, mijn geluk kon niet meer op. Direct na de wedstrijd ging ik een overheerlijke pasta salade eten. Ineens had ik weer trek. Wat een avond. Om 21:00 uur moest Chili tegen Spanje voetballen. Natuurlijk was ik voor Chili. Chili speelt mijns inziens goed en aanvallend voetbal. 2-0 tegen Spanje, wat een vreugde. Nederland geplaatst voor de 8ste finale. De coach van Chili die niet stil kon zitten en heen en weer liep. Ik vond het prachtig om te zien. Wat een voetbal beleving. Het is nu alleen de vraag wie Nederland tegen komt. Wil het eerste worden en tegen wie moeten ze dan? Kroatie? Mexico of toch Brazilie? Ik zie Nederland graag voetballen tegen Kroatie. Het is stevig voetbal, maar het zijn niet van die theatrale voetballers die continu gaan liggen. Ik zie uit naar maandag 23 juni, de wedstrijd Nederland- Chili. Wat zou de uitslag worden? Ik hoop een 1-0 overwinning van Nederland, maar wie zegt dat beide landen niet een gelijkspel opteren?

Samenvatting van de wedstrijd Nederland – Australië:
http://nos.nl/wk2014/video/663132-wk-2014-nederland–australie